środa, 27 kwietnia 2016

O Czym Lekarze Ci Nie powiedzą. cz.IV



 





 ...o pestkach ciąg dalszy...


Naturalne występowanie

Amigdalina wykryta została w gorzkich migdałach, stąd pochodzi jej nazwa. Zawarta jest również w takich produktach jak:
    żółtka jaj
    drożdże piwne,
    maniok, brązowy ryż, pełne ziarna zbóż,
    orzechy, zwłaszcza nerkowca,
    owoce jagodowe (czarne jagody, maliny, jeżyny, truskawki)
    pestki większości owoców, poza cytrusowymi,

najwięcej: w nasionach owoców pestkowych tj. moreli, brzoskwini, śliwek i wiśni.

W latach 50. naukowcy ojciec i syn Ernst T. Krebsowie nazwali ten związek pochodzenia organicznego witaminą B 17. Opublikowali szereg prac o wpływie letrilu (witaminy B 17) na komórki nowotworowe. Zawarty w nim cyjanek atakuje i zabija tylko komórki rakowe, nie niszczy komórek zdrowych. Działa też profilaktycznie, nie dopuszczając do tworzenia się komórek nowotworowych.
cdn...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz